Γλυκό φράουλας

Φράουλες

Καλοκαιρινό απόγευμα χωρίς γλυκό και μάλιστα από τα χεράκια σας;
Τώρα πια όχι, σας προτείνω φράουλες εμποτισμένες στη σαντιγί, η διαδικασία είναι απλή και θα ακούσετε και εκείνο το περίφημο μουουου, από τους καλεσμένους σας. Υγιεινό και χωρίς συντηρητικά.
Δοκιμάστε το
Γλυκό ψυγείου Φράουλες

Συστατικά:
1. Μπισκότα (επιλογή είναι δική σας)
2. Φρέσκες φράουλες,
3. Ένα μικρό ταψί ή άλλο κατάλληλο δοχείο.

Για τη μους σοκολάτα:
1) 100 gr λευκή σοκολάτα,
2) 200 gr πυκνή κρέμα γάλακτος,
3) 250 ml κρέμα γάλακτος,
4) 15 gr λεπτώς κονιοποιημένη ζελατίνη,
5) 100 ml νερού,
6) Ζάχαρη άχνη (για γεύση).

Διαδικασία:
1) Στο μικρό ταψί απλώστε τα μπισκότα χωρίς να βάλετε τίποτα από κάτω
2) Πάνω από τα μπισκότα απλώστε τις φράουλες όπως είναι, χωρίς να τις μοιράσετε
3) Απλώστε τη μους σοκολάτας την οποία μπορείτε να την παρασκευάσετε, ως ακολούθως:
Ρίχτε τη ζελατίνης να διογκωθεί σε 100 ml νερού για τουλάχιστον 30 λεπτά και την αφήνετε στο ψυγείο. Σε ένα βαθύ μπολ ή κατσαρόλα, λιώστε τη σοκολάτα ως μπεν-μαρί. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε τη ζελατίνη και χτυπήστε ελαφρά μέσα της τη σοκολάτα. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, δοκιμάσετε για τη γεύση και προσθέσετε ζάχαρη άχνη.
4) Στο τέλος, όλα αυτά βάλτε τα πάνω από τις φράουλες και αφήστε το ταψί μέσα στο ψυγείο για μια νύχτα να στερεοποιηθεί.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο....μοιραστείτε το

Related posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 1 = eight

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>