Το Ασιατικό φαγητό είναι μια απόλαυση με τις δικές του μαγειρικές πρακτικές και πολιτιστικές παραδόσεις. Ακόμα, η Ασία είναι η μεγαλύτερη ήπειρος και πολυπληθέστερη στον κόσμο. Υπάρχουν πολλοί πολιτισμοί που υπάρχουν εκεί και η πλειοψηφία τους έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και γαστρονομικές απολάυσεις.
Υπάρχουν διαφορετικά είδη ασιατικής κουζίνας.
Κινέζικα, Κορεατικά, της Ινδίας, της Ιαπωνίας, του Λιβάνου, του Λάος – όλα προέρχονται από χώρες της Ασίας – οι κουζίνες τους θεωρούνται ασιατική κουζίνα. Παρόλα αυτά, ο κόσμος όταν λέει Ασιατική κουζίνα, συνήθως αυτό σημαίνει κινεζικές κουζίνες, της Ιαπωνίας ή της Ταϊλάνδης.
Τα κοινά συστατικά για τις περισσότερες καλλιέργειες στα δυτικά και νοτιοδυτικά είναι το ρύζι, το τζίντζερ, το σκόρδο, το σουσάμι, το τσίλι, ξερά κρεμμύδια, σόγιας και tofu. Οι κοινές μέθοδοι σε αυτές κουζίνες είναι ανάμειξη, στον ατμό και το τηγάνισμα.
Όπως το ρύζι είναι κοινό για τη συντριπτική πλειοψηφία στις ασιατικές κουζίνες, υπάρχουν και άλλες παραλλαγές που είναι δημοφιλή σε ορισμένες περιοχές. Για παράδειγμα, Basmati και το ρύζι της Ταϊλάνδης είναι δημοφιλή στην υποήπειρο.
Το Curry είναι ένα κοινό πιάτο σε πολλούς τομείς. Τα εθνοτικά ινδικά πιάτα κάρυ συχνά βασίζονται σε γιαούρτι, ενώ άλλα βασίζονται σε γάλα καρύδας.
Η γκαλερί μας σήμερα, θα σας κάνει να “τρέχουν τα σάλια σας” και θα θέλήσετε να βρείτε αμέσως ένα εστιατόριο με ασιατική κουζίνα!