Σπιτική σαλάτα με μελιτζάνες και μαγιονέζα: Υπέροχη προσθήκη σε κρέας και ψάρια
Σας παρουσιάζουμε τη συνταγή για σπιτική σαλάτα με μελιτζάνες και μαγιονέζα, η οποία αποτελεί εξαιρετική προσθήκη σε κρέας και ψάρια. Είναι ιδανική ως ελαφριά συνοδευτική σαλάτα για τα γεύματά σας ή ως μέρος του γεύματος σας. Η συνταγή είναι εύκολα προσαρμόσιμη στα γούστα σας και μπορεί να πλαισιωθεί με διάφορα βότανα ή μπαχαρικά. Ας το κάνουμε!
Νηστίσιμο πλιγούρι με μανιτάρια και διάφορα λαχανικά
Σπιτική σαλάτα με μελιτζάνες και μαγιονέζα
Τι θα χρειαστείτε:
- 3 φρέσκες μελιτζάνες
- 1 βρασμένο κίτρινο αυγό και 1 ωμό κίτρινο αυγό
- μια πρέζα αλάτι
- 200 ml λάδι
- λεμονόχυτο κατά βούληση
- 1 κρεμμυδάκι
- 2-3 σκελίδες σκορδοκαβουρδισμένου σκόρδου
Πώς θα προχωρήσουμε:
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες, τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι για περίπου μια ώρα, ώστε να αποβάλουν την υπερβολική υγρασία. Κόβουμε τις στραγγισμένες μελιτζάνες σε ξύλινη σανίδα και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Συμβουλή: Αν θέλετε τη σαλάτα από μελιτζάνες πιο λείες, μπορείτε να τις αναμείξετε στο μπλέντερ.
- Ξεφλουδίζουμε ξεχωριστά το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ψιλοκοβουμε και τα προσθέτουμε στις μελιτζάνες. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα κίτρινα αυγά, ξεκινώντας να τα ανακατεύουμε και σταδιακά προσθέτουμε το λάδι, μέχρι να δημιουργηθεί μαγιονέζα.
-
Μόλις πηγαίνει στερεή, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε για να ενωθούν όλα. Ανακατεύουμε τη σαλάτα με τη μαγιονέζα και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλάτι. Έτοιμο!