Και ποιος δεν έχει μυρίσει, αλλά και δοκιμάσει, αυτό το θεσπέσιο ρόφημα του καλοκαιριού και όχι μόνο. Την Κανελάδα. Αφορμή για το άρθρο αυτό μου έδωσαν οι πλανόδιοι πωλητές που βρίσκονται στις διακλαδώσεις των δρόμων στη Μεσσαρά.

 

Κανελάδα

Θυμάμαι όντας μαθητής τα καλοκαίρια στο χωριό να είναι γεμάτα από τη μυρωδιά και την υπέροχη γεύση της κανελάδας που έφτιαχνε η γιαγιά μου. Και γω περίμενα με ανυπομονησία το απόγευμα για να πιώ ένα ποτήρι κανελάδα γεμάτο με παγάκια. Η απόλυτη απόλαυση των αισθήσεων!!!

Αυτές τις αναμνήσεις διάλεξα για να σας δώσω να απολαύσετε αυτή την υπέροχη συνταγή.

Υλικά:
1) 1 ½ κιλό νερό
2) 750gr ζάχαρη
3) 9 ξυλάκια κανέλας
4) Κανελόχρωμα

Κανελάδα

Τρόπος παρασκευής:
1) Σε μια κατσαρόλα βάλτε τη ζάχαρη μαζί με τα ξυλάκια της κανέλας και το νερό.
2) Βάλτε τη κατσαρόλα στη φωτιά και αρχίστε να τα ανακατεύεται και να βράσουν για 10 λεπτά περίπου, ώσπου να λειώσει εντελώς η ζάχαρη, ρίχτε μερικές σταγόνες κανελόχρωμα.
3) Αφήστε να κρυώσει το μίγμα, βάλτε το σε μπουκάλια και αφήστε τα στο ψυγείο.

Καλή γευστική απόλαυση!!!