Μια και οι μέρες άρχισαν να μεγαλώνουν και να ζεσταίνει όλο και περισσότερο ο καιρός θα σας δώσω μια ιδέα για να χαλαρώσετε με τους φίλους σας και φυσικά να τους εντυπωσιάσετε, πως; μα με μία φράουλα γεμάτη τεκίλα και Cointreau.

Θα χρειαστείτε: Strawberry ζελέ, νερό, φράουλες, τεκίλα, Cointreau, τη ζάχαρη και lime.

1. Κόψτε την κορυφή από τη φράουλα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήστε σωστά το μαχαίρι, για να αποφύγετε κάποιο ατύχημα.

2. Στη συνέχεια κόψει ένα μικρό μέρος από το πίσω μέρος, έτσι ώστε φράουλα μπορεί να σταθεί όρθια.

3. Στη συνέχεια, πάρτε ένα  μικρό κουτάλι μέτρησης και προσεκτικά αδειάστε το εσωτερικό.

4. Βάλτε όλες τις φράουλες σε ένα ταψί αφού πρώτα τις έχετε σκουπίσει με μια χαρτοπετσέτα.

5. Στη συνέχεια ετοιμάστε το μίγμα του ζελέ (από φράουλα) με το οποίο θα γεμίσετε τις φράουλες σας, δηλαδή με 3/4 του φλιτζανού βραστό νερό, και ανακατέψτε 2 λεπτά για να διαλυθεί πλήρως.

6. Μετρήστε 1 φλιτζάνι τεκίλα και ρίξτε το μέσα σε ένα διάφανο δοσομετρητή.

7. Και 3/4 του φλυτζανιού Cointreau.

8. Στη συνέχεια ανακατέψτε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί με το μείγμα του ζελέ που φτιάξατε στη αρχή.

9. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε κάθε φράουλα που βρίσκεται στο ταψί.

10. Συμπληρώστε με προσοχή έως επάνω, γιατί το ζελέ συρρικνώνεται όταν στερεοποιείται.

11. Bάζουμε το ταψί στο ψυγείο για τέσσερις περίπου ώρες.

12. Όσο τα ταψί βρίσκεται στο ψυγείο ετοιμάστε τη γαρνιτούρα σας, οι οποία θα δώσει μια αίσθηση θαυμασμού στη δημιουργία σας  που σας είναι απαραίτητη. Βάλετε το ξύσμα lime που θα ετοιμάσετε σε ένα πιάτο ζάχαρηΝαι, ΖΑΧΑΡΗ. Έχουμε δοκιμάσει με το αλάτι στο χείλος, της φράουλας, αλλά η ζάχαρη απογειώνει τη γεύση.

13. Κόψτε και σε μικρές φέτες το lime και πάλι μοιράστε το σε μικρότερα κομμάτια.

14. Τρίψτε γύρω από τη φράουλα το lime.

 15. Στη συνέχεια περάστε τις φράουλες γύρω από το ξύσμα lime και τη ζάχαρι σας.

Απολαύστε λοιπόν με τους φίλους σας την ιδέα σας και δώστε μια άλλη χροιά στα καλοκαιρινά βράδυα σας, είτε στο μπαλκόνι, είτε στον κήπο σας. 

fotos:Macey J. Foronda, leftphalange.tumblr.com