Για 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Ο χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

Υλικά:
1. βούτυρο 60ml
2. 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3. 250g μπαστούνια καβούρια, αποψυγμένα και κομμένα σε φέτες
4. αλεύρι 45ml
5. 45ml μαγιονέζα, συν έξτρα για το σερβίρισμα
6. 1ml πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
7. ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
8. 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
9. πατάτες, για το σερβίρισμα

Κέϊκ Καβουριών1Τρόπος εκτέλεσης:
1. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με 15ml βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα ραβδιά καβουριών και τηγανίζετε για άλλα δύο έως τρία λεπτά.

2. Κλείστε τη φωτιά και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνετε και τα πλάθετε σε μικρά μπιφτέκια.

3. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα τηγάνι αντικολλητικό και τηγανίστε το καβούρι κέικ (που είναι ήδη σε μικρά μπιφτέκια) για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά. Σερβίρετε με πατάτες τηγανητές και έξτρα μαγιονέζα.

Καλή σας όρεξη!!!