Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι περισσότεροι γονείς επιλέγουν να κάνουν αλλαγές στο παιδικό δωμάτιο του σπιτιού. Είτε γιατί το παιδί μεγάλωσε, είτε γιατί προστέθηκε ακόμα ένα μέλος. Όπως και να έχει, από τον Ιούνιο μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν αρχίσουν τα σχολεία, είναι η καταλληλότερη περίοδος για να αλλάξετε τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου.  

Ο πιο εύκολος, οικονομικός και με τεράστια ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων είναι τα παιδικά αυτοκόλλητα τοίχου. Τα παιδικά αυτοκόλλητα εκτυπώνονται σε ειδική επιφάνεια για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με οικολογικά μελάνια, που τα καθιστούν εντελώς ασφαλή για τα παιδιά σας. Η τοποθέτησή τους γίνεται πανεύκολα και μπορεί ο καθένας να την κάνει χωρίς να χρειαστεί ειδικό συνεργείο.

Ένα ακόμα βασικό πλεονέκτημα των παιδικών αυτοκόλλητων τοίχου είναι ότι όταν τα βαρεθείτε μπορείτε πολύ εύκολα να τα ξεκολλήσετε χωρίς να δημιουργήσετε καμία απολύτως ζημιά στον τοίχο σας. Αυτό, τα καθιστά αυτομάτως πολύ εύχρηστα και είναι ιδανικά για συχνές αλλαγές στο δωμάτιο χωρίς να δαπανήσετε μια περιουσία.

Επιπλέον, το κοστολόγιό τους είναι πολύ πιο χαμηλό από οτιδήποτε άλλο θα μπορούσατε να κάνετε για να αλλάξετε το παιδικό δωμάτιο. Ακόμα και ένα απλό βάψιμο του τοίχου κοστίζει πολύ περισσότερο από την τοποθέτηση ενός αυτοκόλλητου.

Επίσης, με τα αυτοκόλλητα τοίχου στο παιδικό δωμάτιο δεν έχετε το άγχος αν στέγνωσε ο τοίχος ή αν έφυγε η τοξική μυρωδιά της μπογιάς γιατί είναι εντελώς άοσμα. Ακόμα, μπορείτε να τα κολλήσετε εκτός από τον τοίχο και σε διάφορα έπιπλα του δωματίου. Για παράδειγμα, σε ένα θέμα με αστέρια σε διάφορα μεγέθη μπορείτε ορισμένα από αυτά να τα κολλήσετε στο κρεβατάκι του μωρού, δημιουργώντας έτσι μία πιο συνολική διακόσμηση στον χώρο.

Πέραν, όμως, από την πρακτικότητά τους έχουν ακόμα ένα μεγάλο θετικό που χαροποιεί γονείς και παιδιά. Η ποικιλία τους είναι ανεξάντλητη. Υπάρχουν σχέδια από σούπερ ήρωες μέχρι ρομαντικά λουλούδια και χρωματιστά αερόστατα, σύννεφα, πλανήτες, ζωάκια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι υπομονή για να διαλέξετε το ιδανικό για εσάς. Βέβαια, εκτός από τα τυποποιημένα σχέδια των εταιριών που βγαίνουν σε συγκεκριμένα μεγέθη, τέτοιου είδους αυτοκόλλητα μπορούν να εκτυπωθούν εξατομικευμένα για εσάς. Για παράδειγμα, μπορείτε να εκτυπώσετε ένα θέμα με πειρατές ή νεράιδες και από πάνω το όνομα του παιδιού σας. Έτσι, παύει να είναι ένα γενικό διακοσμητικό στοιχείο και συγκεκριμενοποιείται αποκλειστικά για το παιδί σας. Ακόμη μπορείτε να αλλάξετε χρώμα ή μέγεθος σε ένα ήδη υπάρχον σχέδιο που σας άρεσε. Αυτή η διαδικασία εξατομικευμένης εκτύπωσης είναι πολύ δημοφιλής στους γονείς αλλά την προτιμούν και τα παιδιά στα οποία δίνεται η ελευθερία να φανταστούν και τα επιλέξουν κάτι για το δωμάτιό τους που θα είναι αποκλειστικά δική τους προτίμηση.

Ορισμένες εταιρίες, που διαθέτουν καταρτισμένο προσωπικό με γραφιστικές γνώσεις, αναλαμβάνουν να σας σχεδιάσουν την ιδέα σας, η οποία θα εκτυπωθεί σε αυτοκόλλητο, από το μηδέν. Σαφώς, αυτό έχει διαφορετικό κοστολόγιο σε σύγκριση με τα άλλα αυτοκόλλητα που αναφέραμε αλλά σκεφτείτε ότι η ιδέα σας, η έμπνευσή σας ή του παιδιού σας σχεδιάζεται αποκλειστικά για εσάς.

Ότι και να διαλέξετε, τα παιδικά αυτοκόλλητα τοίχου είναι η καλύτερη επιλογή για να κάνετε μία εντυπωσιακή αλλαγή στο δωμάτιο του παιδιού σας, εύκολα, γρήγορα και κυρίως οικονομικά. Αν λοιπόν, δε θέλετε να μπείτε σε φασαρίες μερικής ανακαίνισης προτιμήστε τα παιδικά αυτοκόλλητα και σίγουρα το παιδί σας αλλά και εσείς θα μείνετε εξαιρετικά ικανοποιημένοι.

 

 

 

 

 

Πηγή: WallndesignΑυτοκόλλητα Τοίχου για το Παιδικό Δωμάτιο, Ταπετσαρίες Τοίχου, Πίνακες Ζωγραφικής