Οι αξιαγάπητες γάτες της Aoshima της Ιαπωνίας

Στην Aoshima, όπου υπάρχουν πολύ περισσότερες γάτες από ανθρώπους. Οι πρώτοι ψαράδες που μετανάστευσαν εκεί πριν από αιώνες έφεραν και μαζί τους γάτες για την αντιμετώπιση εχθρών. Το 1945, υπήρχαν περίπου 900 άνθρωποι, σήμερα υπάρχουν ελάχιστοι κάτοικοι κυρίως ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, σε αντίθεση με τον πληθυσμό της γάτας που έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Οι γάτες ζουν με μικρά θηράματα, καθώς και με κεράσματα από τους τουρίστες, που έρχονται για να τους θαυμάσουν.

Cats

Cats1

Cats2

Cats3Οι γάτες έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην ιαπωνική λαογραφία: ο θρύλος του Nekomata λέει ότι μερικές γάτες, από τη στιγμή που φτάνουν στα γεράματα, αναπτύσσουν μια δεύτερη ουρά, σηκώνονται και μιλάνε σε ανθρώπινες γλώσσες. Η Nekomata είναι επίσης ένα διαβολικό πνεύμα, με μορφή γάτας, που ζει στα βουνά, ένα νεκρομάντης που έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται και να σκοτώνει ανθρώπους.

Cats4

Cats5

Μια πιο ευτυχισμένοι απεικόνιση των γατών στην ιαπωνική κουλτούρα έρχεται με τη μορφή των ειδωλίων Maneki-Neko, τα οποία δείχνουν μια λευκή γάτα με το πόδι της σε χαιρετισμό.

Cats6

 Via:Telegraph/Reuters/Thomas Peter

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο....μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *