Οι μελέτες δείχνουν ότι το 24% των γυναικών συνηθίζουν να ροχαλίζουν όμως είναι απίθανο να το συζητήσουν με έναν επαγγελματία υγείας. Οι αιτίες είναι ποικίλες, και περιλαμβάνουν:Αλλεργίες
Αυτές ερεθίζουν τα ιγμόρεια και συχνά οδηγούν στην αναπνοή από το στόμα, προκαλώντας το ροχαλητό.Η αύξηση του βάρους
Οι γυναίκες που φέρουν περίσσειο βάρος συχνά ροχαλίζουν, ως αποτέλεσμα του λιπώδους ιστού και στο μπλοκάρισμα των αεραγωγών τους.

Εγκυμοσύνη
Παράγοντες, όπως μια αλλαγή στη θέση ύπνου ή μια αύξηση στο  βάρος θα μπορούσε να προκαλέσει το ροχαλητό, το οποίο έχει επίσης συνδεθεί με διαβήτη κύησης.

εμμηνόπαυση
Καθώς τα επίπεδα οιστρογόνων είναι σε πτώση, οι μύες μπορεί να γίνουν πιο χαλαροί. Ο εξαναγκασμός της ροής του αέρα μέσω από τους μυες που έχουν χαλαρώσει οδηγούν σε ροχαλητό.

Η άπνοια ύπνου
Αυτή είναι μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή ασθένεια κατά την οποία ο κοιμώμενος  σταματά την αναπνοή για λίγα δευτερόλεπτα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια ενός κύκλου του ύπνου, με αποτέλεσμα σε σύντομες περιόδους στέρησης οξυγόνου. Μιλήστε με το γιατρό σας αν υποψιάζεστε ότι το έχετε.

Συμβουλές: για να βοηθήσει να ανακουφίσει το όριο του ροχαλητού, σταματήστε τη χρήση αλκοόλ, να αλλάξετε τη θέση του ύπνου και μαξιλάρια σας, και μείνετε ενυδατωμένοι. Επίσης, ρωτήστε τον φαρμακοποιό σας σχετικά με τις συσκευές για να σας βοηθήσει να κρατήσετε αεραγωγούς ανοικτούς.

Χασμουρητό ... σταματήσετε το ροχαλητό σας1

Χασμουρητό ... σταματήσετε το ροχαλητό σας2

Χασμουρητό ... σταματήσετε το ροχαλητό σας