Όμορφες φωτογραφίες με τριαντάφυλλα

Τα τριαντάφυλλα τα πιο γνωστά λουλούδια που καλλιεργούνταν από την αρχαιότητα, έχουν παρουσιαστεί σε όλες της περιόδους της ανθρώπινης ευημερίας, έχουν εμπνεύσει τους ανθρώπους να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη γλώσσα, μια σημειολογία, που ερμηνεύεται ανάλογα με το χρώμα τους, την ποικιλία  και τον αριθμό τους. Το τριαντάφυλλο είναι το κατεξοχήν λουλούδι του έρωτα και έχει όχι τυχαία χαρακτηριστεί σαν ο βασιλιάς των λουλουδιών.

Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι τα καλλιεργούσαν και σαν διακοσμητικά φυτά, αλλά και για τα αιθέρια έλαια που περιέχουν. Εξάλλου, κατά τον Μεσαίωνα, τα χρησιμοποιούσαν σαν φαρμακευτικά φυτά και η τεχνική της καλλιέργειας τους ήταν ήδη πολύ αναπτυγμένη.

Υπάρχει ένας μύθος που λέει ότι « το ρόδο, που αρχικά ήταν λευκό βάφτηκε με κόκκινο και έγινε μυροβόλο από το αίμα της θεάς Αφροδίτης όταν έτρεξε να σώσει τον Άδωνη από τα χέρια της θεού Άρη και αυτό γιατί πάτησε πάνω σε αγκαθωτή τριανταφυλλιά.»

Σήμερα, ο αριθμός των ποικιλιών θα πρέπει να φτάνει γύρω στις 20.000 γεγονός που αποδεικνύει την εξέλιξη του είδος της τριανταφυλλιάς και την προσαρμοστικότητα της στο περιβάλλον.

rose-3

rose-1

SONY DSC

rose-28

rose-27

rose-22

rose-19

rose-18

rose-24

rose-16

rose-17

rose-5

rose-8

rose-9

rose-2

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο....μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *