Χταπόδι με κοφτά μακαρόνια

ΧΤΑΠΟΔΙ  ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ

Ήρθε και η Σαρακοστή. Ευκαιρία να ξεκινήσουμε την νηστεία ή για όσους θέλουν να το δουν αλλιώς να κάνουμε αποτοξίνωση.

Ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά της Σαρακοστής είναι και το Χταπόδι με κοφτά μακαρόνια. Απολαύστε τη συνταγή που είναι για 4 άτομα και καλή όρεξη.

Υλικά

  • 4 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 450 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλιτζανιού κρασί άσπρο αρετσίνωτο
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γραμμάρια μακαρονάκι κοφτό
  • 1200 γραμμάρια χταπόδι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το χταπόδι σε λίγο νερό και ξίδι, ρίχτε μέσα και ένα φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει για μισή ώρα περίπου.
Στη συνέχεια το σουρώνετε (κρατώντας σε ένα μπολ το ζουμί του) και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Ρίχνετε το μπαχάρι, τις ντομάτες, το κρασί και το ζουμί το οποίο έχετε κρατήσει από το βράσιμο του χταποδιού.
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και το κοφτό μακαρονάκι και σιγοβράζετε μέχρι να ψηθεί το ζυμαρικό.
Εάν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό. 5 λεπτά πριν από το τέλος προσθέτετε και το βρασμένο χταπόδι και το αφήνετε και αυτό να ζεσταθεί και να έρθει να δέσει μαζί με το κοφτό μακαρονάκι.

Καλή σας όρεξη!!!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο....μοιραστείτε το

Related posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 − three =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>