Φτιάξτε και απολαύστε έναν καλό ελληνικό καφέ

Σήμερα όταν πάμε σε μια καφετέρια για να πιούμε ελληνικό καφέ, αυτός δυστυχώς φτιάχνετε στη μηχανή και μόνο καφές δεν λέγετε, ευτυχώς όμως υπάρχουν κάποια καφενεδάκια που ακόμη τον ψήνουν και τον προσφέρουν σωστά, ώστε να το απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές.

Πως λοιπόν να φτιάξουμε ένα καφέ, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο, ας προμηθευτούμε τα σωστά προϊόντα και να τον κάνουμε με το σωστό τρόπο.
Καταρχάς πρέπει να έχουμε ένα μπρούτζινο μπρίκι και όσο πιο μικρό γίνεται. Αυτό θα βοηθήσει να ψηθεί με καλύτερο τρόπο ο καφές.
Αν το μπρίκι μας δεν είναι μπρούτζινο ή είναι αρκετά μεγάλο, τότε το καφεδάκι δεν θα είναι και το αναμενόμενο γευστικά.
Ο καλύτερος καφές ψήνεται στη χόβολη, αλλά επειδή σήμερα είναι δύσκολο να έχουμε τέτοιο πράγμα σπίτι μας, είναι καλύτερα ένα γκαζάκι από το μάτι της κουζίνας σας!

Βάλτε ένα φλιτζανάκι νερό στο μπρίκι σας, αν πρόκειται για μονό, ή δύο αν πρόκειται για διπλό. Το νεράκι να έχει τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, ποτέ χλιαρό ή ζεστό, για να ψηθεί σωστά ο καφές.

Βάλτε το μπρίκι στο γκαζάκι μαζί με τον καφέ και τη ζάχαρη την οποία θέλετε και ανάψτε το.

Και τώρα προσοχή:

♦ μην βιάζεστε, ψήστε τον αργά σε χαμηλή φωτιά
♦ ανακατέψτε καλά μόνο στην αρχή και έπειτα λίγο ανακάτεμα ενώ ψήνεται.
♦ βγάλτε τον καφέ όταν αρχίσει να φουσκώνει.

Όταν έχετε να μοιράσετε τον καφέ σε δύο ή περισσότερα φλιτζάνια, τότε, σερβίρετε λίγο στο πρώτο φλιτζάνι, λίγο στο δεύτερο, λίγο ακόμα στο πρώτο, μέχρι να γεμίσουν τα φλιτζάνια, ποτέ δε γεμίζουμε πρώτα το ένα φλιτζάνι και μετά το άλλο, χάσαμε την γεύση και την ομορφιά του καφέ.

Εδώ θα ήθελα να πω ότι, υπάρχει στο καφέ διαφορά από μάρκα σε μάρκα. Γι’ αυτό δοκιμάστε πρώτα λίγο από κάθε ποικιλία μέχρι να αποφασίσετε ποιος είναι εκείνος που σας ταιριάζει καλύτερα.
Επειδή ο καφές ξεθυμαίνει, για να τον απολαύσετε καλύτερα, φροντίστε να είναι όσο πιο φρέσκος γίνεται και να τον φυλάγετε σε συσκευασία ερμητικά κλειστή και μέσα στο ψυγείο.

Αν λοιπόν και εσείς θέλετε να φτιάξετε ένα καλό ελληνικό καφέ μη διστάσετε να επακολουθήσετε την παραπάνω διαδικασία και δεν ξέρετε, μπορεί να τον λατρέψετε.

Ευτυχώς εγώ κατάφερα και βρήκα αυτόν που μου ταιριάζει και τον απολαμβάνω, είτε μόνος, είτε με την παρέα μου.

Στην υγείας σας…

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο....μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *