Το καρπούζι είναι απλά μια απόλαυση!!!

Κέϊκ Καρπουζιού

Καρπούζι με τσάιΚαρπούζι… ξέρετε αυτό κόκκινο με τα μαύρα σπόρια που είναι τυλιγμένο σε πράσινο περίβλημα, το απογευματινό δροσιστικό παγωμένο φρούτο, που ταιριάζει απόλυτα με παγωμένη ρακί και την καλή παρέα. Γι αυτό έχω μερικές προτάσεις για σας που δεν πίνετε ρακί και για σας που προτιμάτε τα ήσυχα απογεύματα κάτω από το αλεξήλιο του κήπου σας παρέα με ένα βιβλίο και τον αγαπημένο σας ραδιοφωνικό σταθμό.
Λοιπόν μερικοί δροσεροί τρόποι για να εκμεταλλευτείτε πλήρως τις δυνατότητες του καρπουζιού αυτό το καλοκαίρι!!!
Συμβουλή, να μην ξεχάσετε στο ποτήρι με την παγωμένη ρακί να ρίξετε και ένα παγάκι.

Ενδεικτικά παραθέτω μερικές συνταγές για τους τολμηρούς!!!

Slushie Κοκτέιλ (μέντα και τριμμένο πάγο)

Sour Patch Καρπούζι

Καρπούζι Mojito

Καρπούζι Mojito
Για 4 άτομα

Υλικά

2 φλιτζάνια καρπούζι
12 φύλλα μέντας
1 φλιτζάνι παγωτό
2 ουγκιά ρούμι
1 lime, κομμένο σε φέτες
Σόδα ή Sprite ή 7-up
μέντα για γαρνίρισμα
Πάγο

Οδηγίες

Ρίχτε μέσα σε σέικερ το καρπούζι, τα φύλλα της μέντας, το lime και προσθέστε τον πάγο ανακατέψτε τα για να απελευθερωθούν τα αρώματα.
Προσθέστε το ρούμι και ανακινήστε.
Γεμίστε τα ποτήρια με πάγο και ρίξτε το μείγμα μέχρι τη μέση.
Συμπληρώστε με σόδα και ανακατέψτε.
Γαρνίρετε με μέντα ή με φέτες από lime
callmepmc.com

Καρπούζι με γιαούρτι

Καρπούζι με γιαούρτι Pops

Για 6 άτομα
Υλικά:
3 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
6 μπαστούνια Popsicle

οδηγίες
Σε ένα μπλέντερ, ανακατέψτε μαζί το καρπούζι, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ρίξτε το μίγμα σε καλούπια Popsicle και προσθέστε τα ξυλάκια. Βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες ή όλη τη νύχτα. Απολαύστε τη γεύση του.
chocolatemoosey.com

Καρπούζι με λεμόνι

Καρπούζι με τσάι

Καρπούζι Μπρουσκέτα

Καρπούζι Μπρουσκέτα με φέτα και μπαλσάμικο

Για 8 άτομα
Υλικά

2½ φλιτζάνια φρέσκο καρπούζι χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
¼ φλιτζάνι άπαχο τυρί ρικότα
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 μπαγκέτα (ή άλλα ποιοτικά καρβέλι ψωμί) κομμένο σε ~ 1 ½ “χοντρές φέτες
Φρέσκο μαύρο πιπέρι, για γεύση

Οδηγίες

Τοποθετήστε τις φέτες μπαγκέτας σε ένα ταψί κάτω από τη σχάρα και ψήστε για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνουν ελαφρώς τραγανές.
Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, ανακατέψτε το βαλσαμικό ξίδι και το μέλι και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε τακτικά και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά λίγο για να την κρατήσετε στο σημείο που σιγοβράζει. Ανακατέψτε περιστασιακά και αφαιρέστε το από τη φωτιά μόλις το μίγμα έχει μειωθεί κατά το ήμισυ και είναι παχύρρευστο (περίπου 15 έως 20 λεπτά).
Ανακατέψτε τη φέτα και το ανθότυρο σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε επιπλέον ρικότα ή φέτα, εάν χρειαστεί.
Απλώστε την κτυπημένη φέτα στο φρυγανισμένο ψωμί και από πάνω ρίχτε το ψιλοκομμένο καρπούζι. Πασπαλίζουμε με το μαύρο πιπέρι, βασιλικό και σχοινόπρασο. Περιχύνουμε το υπόλοιπο βαλσάμικο πάνω από το μπρουσκέτες. Σερβίρετε.
hostthetoast.com

Καρπούζι Μπρουσκέτα1

Καρπούζι στο γκριλ

Καρπούζι στο γκριλ

Υλικά:
Φέτες καρπούζι
αποφλοιωμένες μανταρίνι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Χούφτα μούσλι της επιλογής σας
1 μικρό γιαούρτι

Χρησιμοποιώντας ένα ταψί ή ρηχό τηγάνι, κόψτε μεγάλες φέτες καρπούζι με τη φλούδα του, κομμάτια από μανταρίνι με μέλι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά από κάθε πλευρά.

Το μέλι θα καραμελώσει ελαφρώς και το φυσικό νερό στο καρπούζι δεν θα το αφήσει να κολλήσει. Όταν θα βγάλετε το καρπούζι σας από τη φωτιά, πασπαλίστε το με τα μούσλι και τα μανταρίνι και από πάνω ρίχτε μια κουταλιά γιαούρτι.

Καρπούζι στο γκριλ1

Κέϊκ Καρπουζιού

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο....μοιραστείτε το

Related posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 6 = six

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>