Σουφλέ σοκολάτας για τη γιορτή της μητέρας

Σουφλέ2

Γρήγορη, ωραία και νόστιμη συνταγή για σουφλέ σοκολάτας που έχετε ποτέ δοκιμάσει, για τα απογεύματα της άνοιξης και του καλοκαιριού, Δοκιμάστε την και καλή απόλαυση!!!

Υλικά

•250 γρ. Βούτυρο
•250 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
•6 αβγά
•1 βανίλια
•1.1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (270 γρ.)
•3 κσ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)

Σουφλέ1

Εκτέλεση

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200° Κελσίου ( πάνω-κάτω )
• Σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα, τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν .
• Με ένα μίξερ χτυπάμε όλα τα αβγά με την βανίλια για περίπου 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε την ζάχαρη στα αβγά και χτυπάμε για άλλα 4-5 λεπτά.
• Περιχύνουμε σταδιακά το μείγμα σοκολάτας στο μίξερ και μόλις ενωθούν τα υλικά μας προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για λίγο ακόμη.
• Βουτυρώνουμε το ειδικό σκεύος για σουφλέ (ή ένα πυρίμαχο σκεύος) και βάζουμε τα 3/4 του μείγματος στο σκεύος.
• Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει, κάνουμε και ένα τεστ με το καλαμάκι (βάζουμε στο κέντρο του σουφλέ ένα ξύλινο καλαμάκι και εάν βγει καθαρό έχει ψηθεί). Για να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί και περιχύνουμε το υπόλοιπο μείγμα .
• Ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά ή μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρουστά από πάνω (το τελευταίο μείγμα που προσθέσαμε δεν θέλουμε να ψηθεί, απλώς να ζεσταθεί).

Σουφλέ

 

 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο....μοιραστείτε το

Related posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


three − 2 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>