Η ομορφιά της φύσης

Η φύση ποτέ δεν σταματά να μας εντυπωσιάζει, δυστυχώς εμείς την έχουμε ξεχάσει εντελώς και την καταστρέφουμε, παρόλα αυτά μας υπενθυμίζει την ομορφιά της με εντυπωσιακό τρόπο.
Για του λόγου το αληθές απολαύστε τις παρακάτω εικόνες.

1. Exocoetidae – Το ιπτάμενο ψάρι

1. Exocoetidae – Το ιπτάμενο ψάρι

 Τα ιπτάμενα ψάρια πραγματοποιούν δυνατά άλματα έξω από το νερό, τα μεγάλα πτερύγια τους, τα οποία μοιάζουν με φτερά και τους επιτρέπουν να κινούνται στον αέρα. Αυτή η ικανότητα τους αποτελεί έναν φυσικό μηχανισμό άμυνας για να αποφεύγουν τους θηρευτές τους.

2. Ο γιγάντιος κάβουρας της Τασμανίας (Pseudocarcinus Gigas)

Ο γιγάντιος κάβουρας της Τασμανίας (Pseudocarcinus Gigas)

Είναι γνωστός ως ο γιγάντιος κάβουρας του μεγάλου βάθους θαλασσών, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κάβουρες όλου του κόσμου. Το βάρος του φτάνει τα 13 κιλά, έχει καβούκι μεγαλύτερο από 38 εκατοστά, χρώμα άσπρο και δαγκάνες με κόκκινες πιτσιλιές.

3. Τα πιο περίεργα δόντια

Τα πιο περίεργα δόντιαΔόντια μιας φώκιας που ζει στην Ανταρκτική.

4. Το ψάρι Pacu

fish_with_human_teeth το ψάρι Pacu1

fish_with_human_teeth-2 το ψάρι Pacu

fish_with_human_teeth-7 το ψάρι Pacu

Ένα από τα πιο παράξενα ψάρια είναι το ψάρι Pacu που ζει στην Βραζιλία. Είναι ξαδέλφια των πιράνχας και γνωστά και ως «frugivores» τα ψάρια με τα ανθρώπινα δόντια. Με τα δόντια τους μπορούν να ραγίσουν ξηρούς καρπούς αλλά και φρούτα. Στις περιοχές του Αμαζονίου, η μεγαλύτερη απειλή για τα Pacu είναι η εμπορική αλιεία.

5. Ο άγγελος του θανάτου

Ο άγγελος του θανάτουΛίγα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση η κουκουβάγια άφησε αυτό το εκπληκτικό αποτύπωμα στο χιόνι

6. Η Σαύρα Draco Sumatranus

Η σαύρα (Draco Sumatranus)

Μια σαύρα με πτερύγια στο δέρμα της, στις πλευρές του σώματος της. Τα πτερύγια της, της επιτρέπουν να γλιστρά μεταξύ των κορμών των δέντρων. Ζει ως επι το πλείστον πάνω στα δέντρα εκτός από τις θηλυκές που κατεβαίνουν στο έδαφος για να γεννήσουν τα αυγά τους.

7. Σοκότρα. Ένα νησί από άλλο πλανήτη…

Σοκότρα. Ένα νησί από άλλο πλανήτη..Το αρχιπέλαγος Σοκότρα ανήκει στην Υεμένης και αποτελείται από τέσσερα νησιά στον Ινδικό Ωκεανό. Το Σοκότρα έχει παρθένες παραλίες, τρομακτικά βουνά και μοναδικά σπήλαια. Είναι  διάσημο για τη μοναδική χλωρίδα του και το ένα τρίτο των φυτών που βρέθηκαν στο νησί δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον πλανήτη!

8. Mammatus Clouds

Mammatus CloudsΤα σύννεφα Mammatus μοιάζουν με σακούλες που κρέμονται κάτω άλλα σύννεφα. Είναι επίσης γνωστά και ως mammatocumulus (το σύννεφο του μαστού) λόγω των σχημάτων τους. Η εμφάνιση τους είναι συνήθως προάγγελος έντονων καταιγίδων ή ακόμη και ηφαιστειακής στάχτης. Μπορεί να φαίνονται όμορφα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι και ακίνδυνα.

9. Η Κόκκινη παλίρροια (Red Tide)

Η Κόκκινη παλίρροια (Red Tide)1

Η Κόκκινη παλίρροια (Red Tide)2

Η Κόκκινη παλίρροια (Red Tide)3

Η κόκκινη παλίρροια είναι γνωστή και ώς «algal blooms». Προκαλείται όταν συγκεκτρώνονται μεγάλες ποσότητες χρωματιστής μονοκυτταρικής άλγης (φύκια), οι οποίες χρωματίζουν ολόκληρες περιοχές στους ωκεανούς με το χρώμα του αίματος. Είναι ένα φαινόμενο σχετικά ακίνδυνο, οι τοξίνες που μπορεί να περιέχει (γνωστές και ως brevetoxins) επηρεάζουν την αναπνευστική λειτουργία αλλά και να αύξησουν τα αναπνευστικά προβλήματα ανθρώπους που πάσχουν από άσθμα.

10. Το κρανίο του δράκου

Το κρανίο του δράκουΑυτό το παράξενο μικρό φυτό ονομάζεται το λουλούδι του δράκου. Μόλις το λουλούδι πεθάνει ο σπόρος αρχίζει να μοιάζει με κρανίο.

11. Ένας ωκεανός από λουλούδια

Ένας ωκεανός από λουλούδια1

Ένας ωκεανός από λουλούδια2

Την άνοιξη, η περιοχή Λουόπινγκ στην ανατολική Γιουνάν της Κίνας, μετατρέπεται σε έναν ωκεανό από λουλούδια! Είναι η εποχή του χρόνου που το λουλούδι ελαιοκράμβη ή κανόλα βρίσκεται σε πλήρη άνθιση. Μοιάζει σαν μια τεράστια, κίτρινη θάλασσα από λουλούδια δεν είναι και ένα θέαμα που θα το συναντήσεις πολλές φορές στην ζωή σου.

Σύμφωνα με την China Backpacker «Τα ανθισμένα μπουμπούκια γεμίζουν τον αέρα με την αναζωογονητική μυρωδιά της άνοιξης. Μια υπέροχη μυρωδιά που προσελκύει όχι μόνο ανθρώπους, αλλά και τις μέλισσες! Η ομορφιά της κίτρινης θάλασσας που σχηματίζει κύματα κάθε φορά που φυσάει απαλό αεράκι είναι ένα θέαμα εντυπωσιακό, εξωγήινο!».

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο....μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *