Βόλτα στην Ιταλία

Κολοσσαίο

Κολοσσαίο

Η Ιταλία ανήκει στην Ιταλική χερσόνησο και βρίσκεται  στη ΝότιοΚεντρική Ευρώπη και έχει μια πλούσια ιστορία.

Η Ρώμη ήταν η πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και για αιώνες παρέμενε,   ο πυρήνας της πολιτικής και θρησκευτικής ζωής του δυτικού πολιτισμού. Σήμερα η αιώνια πόλη παραμένει ακόμη η πρωτεύουσά της και  μυρίζει ιστορία αιώνων που θα σε κάνει να τη λατρέψεις. Το ιστορικό της κέντρο έχει καταχωρηθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο από το 1980, καθώς και το Βατικανό.

Η Ιταλία σήμερα είναι γνωστή από τις ποικιλίες του φαγητού της, όπως πίτσες, ζυμαρικά, από τις όμορφες παραλίες της, τα βουνά και από τα μνημεία και τα ερείπια του λαμπρού ρωμαϊκού πολιτισμού της.

Η Ιταλία μας μαγεύει από τις ομορφιές της, θα σας συναρπάσει ο φιλόξενος και απλός λαό της. Εκεί που περπατάς στα στενάκια της πόλης ξεπροβάλει μπροστά σου σαν όαση το συντριβάνι Φοντάνα Ντι Τρέβι. Είναι εντυπωσιακό και ίσως το πιο διάσημο συντριβάνι στον κόσμο. Ρίξε ένα κέρμα και ζήσε κι εσύ τη δική σου ιστορία.

Trevi Fountain, Roma

Trevi Fountain, Roma

Είναι τέλειος προορισμός για χαλαρά ταξίδια και σας δίνει την ευκαιρία να θαυμάσετε τα αξιοθέατα που θα συναντήσετε σε κάθε πόλη της. Αναζητήστε την περιπέτεια, το ρομαντισμό και τη μυθολογία της.

Μπείτε στο Κολοσσαίο και φανταστείτε να είναι μπροστά στα μάτια σας οι μονομάχοι και να προσπαθούν να κερδίσουν τη ζωή τους και το χειροκρότημα των θεατών. Θα σας μαγέψουν οι κατακόμβες, αυτά τα υπόγεια συμπλέγματα διαδρόμων που χτίστηκαν προκειμένου να φιλοξενούν τα πτώματα πεθαμένων οι οποίοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να χτίσουν έναν τάφο. Οι πιο φημισμένες κατακόμβες είναι αυτές των Χριστιανών που βρίσκονται γύρω από τη Via Appia Antica που ήταν ως  τόπος κρυφής λατρείας του Χριστού  κατά τα χρόνια των διωγμών.

Ο Πύργος της Πίζας

Ο κεκλιμένος πύργος της Πίζας θα σας μαγέψει.

Λίγο μετά την έναρξη της κατασκευής του το 1173, διαπιστώθηκε ότι τα θεμέλια του πύργου της Πίζας ήταν ανομοιόμορφα. Η κατασκευή σταμάτησε, και συνεχίστηκε μόνο αφού πέρασαν 100 χρόνια. Στη συνέχεια, έγινε σαφές και ορατό ότι ο Πύργος της Πίζας έχει κλίση προς τα νότια, και αυτή η ιδιαιτερότητα τον έκανε παγκοσμίως γνωστό.

Φλωρεντία

Φλωρεντία

Η Φλωρεντία είναι μια πόλη με καλλιτεχνικούς θησαυρούς, που θα σας μαγέψουν. Τα εμβληματικά έργα τέχνης και αρχιτεκτονικής, ( η Φλωρεντία είναι η πατρίδα top οίκων μόδας, όπως ο Gucci και ο Ferragamo ), τα λαμπερά κοσμηματοπωλεία στη γραφική γέφυρα Ponte Vecchio αλλά και ο τρόπος ζωής των Φλωρεντίνων, χαρίζουν στην πόλη μια ιδιαίτερη γοητεία.

Οι ζωγράφοι και οι γλύπτες της πόλης δώρισαν στην πόλη τα έργα τους τα οποία απολαμβάνουμε μέχρι και σήμερα. Έργα των Μιχαήλ Άγγελου, Ντα Βίντσι, Ντονατέλο, Τζιότο, Μασάτσιο, Μποτιτσέλι, Ποντόρμο και μιας πλειάδας άλλων σημαντικών καλλιτεχνών φιλοξενούνται στην Galleria degli Uffizi, στο Palazzo Pitti και στην Galleria dell’Accademia.

Λιμάνι της Γένοβα

Γένοβα

Tα αρχοντικά σπίτια μαρτυρούν τον πλούτο των εμπόρων της Γένοβας, αλλά και το υπερσύγχρονο λιμάνι που τα τελευταία χρόνια αναδείχθηκε σε σταθμό όλων των κρουαζιεροπλοίων

Το εμπόριο αποτελεί τη βάση της οικονομίας της, τελευταία όμως γνωρίζει και σημαντική βιομηχανική ανάπτυξη. Η Γένοβα είναι εμπορικό κέντρο με μεγάλη κίνηση.

Δεν νοείται να επισκεφτεί κάποιος τη Γένοβα, χωρίς να περάσετε από το Palazzo Reale. Ήταν το κτήριο που φιλοξένησε από τις αρχές του 17ου αιώνα, όλες τις σημαντικές  προσωπικότητες της πόλης.

 

Βενετία

Μην ξεχάσετε να κάνετε μια βόλτα με τη γόνδολα στη Βενετία, περνώντας κάτω από τις γέφυρες της και να απολαύσετε τη γοητεία της.

Αποτελείται από 117 νησάκια που ενώνονται με περίπου 410 γέφυρες – κάθε φορά που διασχίζετε μια γέφυρα στην πραγματικότητα αλλάζετε νησάκι!

Αξίζει να επισκεφτείτε το  Παλάτι του Δόγη (Palazzo Ducale), ένα από τα σημαντικά κτίρια της Βενετίας. Η Γέφυρα των Στεναγμών (Ponte dei Sospiri) αυτή η διάσημη γέφυρα σχεδιάστηκε από τον Αntonio Kontino και χτίστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα. Η γέφυρα ενώνει την παλιά φυλακή και τα δωμάτια των ανακρίσεων του παλατιού του Δόγη με τη νέα φυλακή που βρισκόταν ακριβώς απέναντι.

Αν είστε τυχεροί θα ζήσετε το πιο δημοφιλές Καρναβάλι στην Ευρώπη, το Καρναβάλι στη Βενετία το οποίο έχει μία ατμόσφαιρα ξεχωριστή, που σε ταξιδεύει σε μία άλλη εποχή. Πρόκειται για το μακροβιότερο καρναβάλι του κόσμου, το οποίο το γιόρταζαν μεταμφιεσμένοι το τέλος του χειμώνα.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο....μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *